top of page

de STEPPERS

STEP Nederland & STEP België

STEP Nederland en STEP België zijn twee autonome maatschappelijke entiteiten met een maximale samenwerking, waarbij het hoofdcentrum respectievelijk gelegen is te Hengelo (Step Nederland) en Antwerpen (Step België - Step Centraal).

STEP België

Het hoofdcentrum van STEP België, d.i. STEP Centraal, is gelegen te Antwerpen en bestaat uit een 9-tal docenten. Dagelijks wordt er in bedrijven rugscholing en PC-ergonomie gegeven, maar wij zijn ook actief in kinepraktijken, waar mensen terecht kunnen voor individuele STEP begeleiding. Verder richten wij regelmatig ook opleidingen in voor (para) medici. Kom hieronder meer te weten over de docenten van STEP België en de door STEP erkende Rugschoolpraktijken.

ONZE

DOCENTEN

Wie is wie?

Maak hieronder kennis met ons STEP België team!

Onze docenten

Luc ROOBROUCK (STEP België - STEP Centraal)

Hoofddocent, bestuurder 

Als oprichter van STEP België heeft Luc reeds meer dan 30 jaar ervaring in opleidingen van rugscholing en ergonomie in bedrijven, zoals o.a. BackPerfect - preventie van rugklachten, RSI Perfect - preventie van RSI klachten en ergonomie opleidingen op maat. Daarnaast geeft hij ook de STEP opleidingen voor de (para) medici. Alle opleidingen kunnen door Luc gegeven worden in het Nederlands en Frans.

Gerlinde ROOBROUCK (STEP Centraal)

Docent

Sinds 2016 heeft Gerlinde zich bij het STEP België team gevoegd en heeft zij zich bij hoofdzaak gespecialiseerd in de opleidingen PC-Ergonomie voor bedrijven. Daarnaast geeft ze ook de opleidingen BackPerfect Rugscholing in bedrijven. Deze opleidingen worden door haar gegeven in het Nederlands en Engels.

Eric SCHENCK (STEP Antwerpen)

Docent, kinesist

Reeds van in de beginjaren van STEP maakt Eric deel uit van het STEP België team. Hij heeft een individuele kinepraktijk waar mensen terecht kunnen voor individuele STEP begeleiding of rugscholing, alsook geeft hij les aan werknemers in bedrijven. Ook Eric geeft de opleidingen zowel in het Nederlands als het Frans. 

Jan SELS (STEP Antwerpen)

Docent, kinesist

Ook Jan maakt al deel uit van STEP België sinds de beginjaren. Hij heeft een kinepraktijk te Deurne, het Paramedisch Centrum Boekenberg.  U kan bij hem terecht voor individuele STEP begeleiding en rugscholing. 

Peter HOREMANS (STEP Oost)

Docent, kinesist

Ook Peter is er van de beginjaren van STEP België bij, en is sindsdien actief in zijn kinepraktijk te Berlaar voor individuele begeleiding van patiënten en in bedrijven voor opleidingen BackPerfect Rugscholing. 

Adriaan DEVILLE (STEP Brussel)

Docent, kinesist

Ook Adriaan maakt sinds enkele jaren deel uit van STEP België. Hij heeft jarenlang samengewerkt met collega Piet Gailly in de kinepraktijk te Ruisbroek. Sinds 2017 heeft Adriaan de praktijk van Piet overgenomen, waar hij individuele STEP begeleiding en rugscholing geeft. Ook Adriaan is actief in opleidingen in bedrijven.​

Peter GRIJP (STEP West)

Docent, kinesist

Peter Grijp is ook reeds jaren actief en doceert de STEP rugscholing, dit zowel in zijn individuele kinepraktijk als in bedrijven. 

ERKENDE RUGSCHOOL PRAKTIJKEN

Praktijk Adriaan Devillé: Kerkstraat 5, 1601 Ruisbroek, T 02/377.46.76 

 

Praktijk Grijp Peter: Zilverbergstraat 78, 8792 Deselgem, T 056/72.92.47

Praktijk Horemans Peter: Molenlei 374, 2590 Berlaar, T 03/482.38.92

Praktijk Schenck Eric: Neptunusstraat 14, 2600 Berchem, T 03/235.51.79

Praktijk Sels Jan – Paramedisch Centrum Boekenberg: Cruyslei 104, 2100 Deurne, T 03/322.43.17 – GSM 0475/32.38.32

Praktijk Roobrouck Adelheid: Heirweg 118a, 9180 Moerbeke-Waas, T 03/295.35.36

bottom of page